Palacio bude hrať za Inter, Kucku zatiaľ "nerazzurri" z Janova nesťahujú

22.05.2012 Celý región

Rím 22. mája (TASR) - Taliansky futbalový klub FC Janov v utorok potvrdil odchod útočníka Rodriga Palacia do Interu Miláno. Jeho slovenský spoluhráč Juraj Kucka, ktorý je v spoluvlastníctve milánskeho Interu a Janova, zatiaľ pôsobisko nemení.

Inter zaplatí za príchod Argentínčana 11 miliónov eur a ponúkne mu trojročný kontrakt, ktorý ho bude viazať na San Siro za plat 2 milióny eur ročne. Podľa prezidenta Enrica Preziosiho požiadal 30-ročný Palacio o uvoľnenie z klubu, ktorý sa zachraňoval v uplynulej sezóne v najvyššej talianskej Serie A len na poslednú chvíľu. K jeho odchodu zrejme prispeli aj fanúšikovské nepokoje, tvrdé jadro priaznivcov Janova viacerým hráčom po slabých výkonoch naznačilo, že nie sú hodní nosiť červeno-čierny dres. Kritika sa ušla aj Palaciovi, i keď dal v janovskom drese 19 gólov v ročníku.

Inter zatiaľ váha v prípade slovenského reprezentanta Juraja Kucku, ktorý sa mal po sezóne sťahovať tiež do Milána, rovnako nie je jasné, či sa na štadión Giuseppeho Meazzu vráti Samuele Longo, hosťujúci v Ligúrii. Ako podotýka web calciomercato.com, možnosťou je aj to, že "výmenou" za Palacia ponechajú "nerazzurri" práve spomínanú dvojicu Kucka-Longo hrať aj v nasledujúcej sezóne 2012/13 za Janov.

Informovala agentúra dpa.
 

Vyberte región